START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

Αποκλειστικό προϊόν: Προσδιορισμός είδους κρέατος (animal ID) σε τρόφιμα και ζωοτροφές με ELISA

Η εταιρία μας διαθέτει αποκλειστικά στην Ελλάδα τα προϊόντα ELISA-TEK™ για την ανίχνευση και τον προσδιορισμό διαφόρων ειδών κρέατος (Animal ID) σε τρόφιμα και ζωοτροφές με τη μέθοδο ELISA.  

Η νέα σειρά προϊόντων περιλαμβάνει τα εξής κιτ για ανίχνευση της περιεκτικότητας σε ωμή ή θερμικά επεξεργασμένη πρωτεΐνη κρέατος:

  • ELISA-TEK ™ raw: Ποιοτικός προσδιορισμός της περιεκτικότητας σε ζωική πρωτεΐνη ωμών προϊόντων με βάση το κρέας, τα αυγά και το γάλα, με μέθοδο ELISA ( 96 wells) και όριο ανίχνευσης 1%. Η σειρά ELISA-TEK ™ για ωμά προϊόντα διατίθεται για βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, πουλερικά, πρόβατα και άλογο  ή συνδυασμό αυτών.
    Προβολή προϊόντος
  • ELISA-TEK ™ cooked: Ποιοτικός προσδιορισμός της περιεκτικότητας σε ζωική πρωτεΐνη μαγειρεμένων ή κονσερβοποιημένων προϊόντων κρέατος, με μέθοδο ELISA ( 96 wells). Η μέθοδος περιλαμβάνεται στο USDA-FSIS Microbiology Lab Guidebook και βασίζεται στην χρήση θερμο-ανθεκτικών μυϊκών γλυκοπρωτεϊνών, ειδικών για το κάθε είδος. Το ELISA-TEK ™ cooked είναι διαθέσιμο για ανίχνευση βόειου, χοιρινού, πουλερικού, προβάτου, αλόγου, ελαφιού, ή συνδυασμού αυτών υπολειμμάτων κρέατος.
    Προβολή προϊόντος
  • MELISA-TEK ™: Ποιοτικός προσδιορισμός περιεκτικότητας πρωτεΐνης μηρυκαστικού ή χοιρινού σε ζωοτροφές υψηλής επεξεργασίας (θερμοκρασίες άνω των 133 ° C και πίεση 300 kPa) με όριο ανίχνευσης 1%  (0,1% όταν χρησιμοποιείται το κιτ εκχύλισης υψηλής ευαισθησίας MELISA-TEK ™ Ruminant).
    Προβολή προϊόντος

Γενικές πληροφορίες:
Η ταυτοποίηση των ειδών κρέατος εκτελείται σε όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσει στους καταναλωτές ότι το κρέας και τα πουλερικά που αγοράζουν είναι ασφαλή, υγιεινά, κατάλληλα επισημασμένα και ανόθευτα. Η πρόληψη της αλλοίωσης κρέατος με άλλα είδη είναι σημαντική για οικονομικούς, κανονιστικούς, υγειονομικούς, ηθικούς και πολιτιστικούς λόγους.

Οι δοκιμασίες που βασίζονται σε αντισώματα της σειράς ELISA-TEK ™ είναι σε θέση να προσδιορίσουν την πρωτεΐνη του είδους σε θερμικώς επεξεργασμένα και ωμά προϊόντα κρέατος με υψηλό βαθμό ευαισθησίας και εξειδίκευσης. Η αναγνώριση των ειδών κρέατος έχει επίσης μεγάλη σημασία στις ζωοτροφές, όπως έδειξε η κρίση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας στις αρχές του αιώνα. Κατά συνέπεια, θεσπίστηκαν αυστηροί κανονισμοί για τη χρήση μεταποιημένων ζωικών πρωτεϊνών (PAP): όπου η παροχή πρωτεϊνών μηρυκαστικών μέσω της ζωοτροφής σε άλλα μηρυκαστικά είναι αυστηρά παράνομη. Επιπλέον,  σε πολλά μέρη του κόσμου, ισχύουν παρόμοιοι κανόνες και για τις υδατοκαλλιέργειες. Τα κιτ MELISA-TEK ™ μπορούν να ανιχνεύσουν τυχών ίχνη μηρυκαστικών ή χοιρινού κρέατος σε αυτές τις πολύ επεξεργασμένες ύλες.

 

About the Author:Αναστασία Κετσετζή